Tudástár

A kismamák élete tele van kérdésekkel, és minden kérdés ugyanarról szól:
Mi a legjobb nekem és a babának? Lehetne még a mostaninál is jobb?

Ezen az oldalon tippekkel, hasznos ötletekkel szeretnénk segíteni titeket a terhesség, a szoptatás vagy a hozzátáplálás alatt. Szeretnénk, ha itt azokra a kérdéseitekre is választ kapnátok, melyeket még meg sem fogalmaztatok.

Hogy könnyebb legyen egy kicsit az eligazodás ebben a három fontos szakaszban, nézzük meg, alapvetően mire kell mindenképp figyelnünk.

Terhesség

„Kettő helyett eszem” – mi sem igazabb ennél. A legfontosabb, hogy ellenőrzött, megbízható alapanyagokból készült dolgokat együnk.

Ha figyelünk a kiegyensúlyozott, sokszínű táplálkozásra, minden rendben lesz.

Élet a babával

Amikor a kicsink megbetegszik, szokásos napirendünk fenekestől felfordul. Az alábbi tanácsok megkönnyítik a pici betegségeinek felismerését és kezelését. Remélhetőleg nagyon keveset lesz szükségünk a gyors segítségre, hiszen a helyesen táplált, odafigyelve nevelt gyermek keveset lesz beteg.

Szoptatás

A picinknek először az anyatej a tökéletes táplálék. Ezt szereti, erre van a legnagyobb szüksége. Nincs rossz anyatej. Adjuk neki, amíg csak lehet.

Ha a szoptatásnál akadnak kisebb problémák, nem szabad megijedni. Türelem és sok szeretet más nem kell.

Hozzátáplálás

6 hónapos kor után babánk már elkezdhet megismerkedni a valódi ételekkel. Először csak a puha gyümölcsök, majd a zöldségek világával, végül már néhány húsfélével is.

A lényeg a fokozatosság és hogy válogatott alapanyagokból legyenek a finomságai.

Persze figyeljünk arra is, hogy az ételek lehetőleg ne tartalmazzanak hozzáadott cukrot, és kerüljük az allergizáló alapanyagokat is.

A Tudástár teljes anyagát itt letöltheted.