Termékismertető

Gyermekednek az első hónapokban az anyatej a legfőbb étele, itala. Az anyatej biztosítja a szükséges tápanyagokat. Nem megfelelő mennyiségű anyatej, vagy annak hiánya esetén szükségessé válhat a kiegészítő táplálás. Bébiételeink és italaink tökéletes választások lehetnek már a hozzátáplálás kezdeti szakaszában is. Termékeinkkel szeretnénk azoknak a kismamáknak is segítséget nyújtani és a változatos táplálás lehetőségét kínálni, akiknek nincs módjuk tovább anyatejjel kínálni gyermeküket, vagy nem elegendő az anyatej mennyisége.

Az Univer Bébiételek, italok megfelelnek a szigorú előírásoknak és mindig alkalmazkodnak a baba éppen aktuális fejlődési szakaszához.

Bébiétel és bébi desszert

A gyermeked egészséges fejlődése szempontjából megfelelőek és biztonságosak a hozzátáplálás kezdeti szakaszában adható bébiételeink, bébi desszertjeink, melyek tartalmazzák a szükséges létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat.

Az Univer Bébiételei szigorúan ellenőrzött alapanyagokból készülnek, cukor, só és aroma hozzáadása nélkül.
Ez alól csak az 1-3 éves kortól ajánlott bébiételek kivételek, melyek némelyike egészen minimális sót tartalmaznak.

A hozzátáplálás első lépése a gyümölcsök bevezetése a csecsemőd étrendjébe, melyben desszertjeink segítségedre lehetnek. A desszertjeink nem tartalmaznak gyümölcssűrítményeket, kizárólag finomra pürésített gyümölcsökből készült velőt alkalmazunk alapanyagként.

Minden címkén megtalálhatóak azok az információk, amelyek a legmegfelelőbb bébiétel kiválasztását segítik. A lejárati idő a fedél oldalán olvasható.

Az Univer Bébiételek mindegyikét hőkezeléssel tartósítjuk, és biztonsági vákuumzáras csomagolással forgalmazzuk. A vákuumzárás azt eredményezi, hogy az üvegek fedele a nyitáskor kattan egyet. Ha azonban az üveg fedelének közepe benyomható, kérjük, ne vásárold meg, és szólj az eladónak, mert ez azt jelenti, hogy megsérült a vákuumzárás.

A címkén szereplő tápanyagtáblázatban az értékes összetevők mennyisége 100 g termékre vonatkoztatva megtalálható.

Zabpelyhes bébiételek

Legújabb, zabpelyhes bébiételeinkkel segítséget nyújtunk a glutén- és tejallergének bevezetésében. Ezeket a termékeket 8 hónapos kortól ajánljuk. A potenciálisan allergizáló ételek étrendbe történő bevezetésénél nincs szükség a többi szilárd táplálékhoz képest eltérő ajánlásra; a bevezetés elhalasztása ugyanis fokozza az allergia kialakulásának kockázatát1.

Bébiitalok

Az Univer Bébiitalokat új receptúra szerint alakítottuk ki, melyek magas gyümölcstartalommal, változatos, kellemes ízvilággal, szigorúan ellenőrzött alapanyagokból készülnek.
Az italok hatféle ízvariációban, hozzáadott cukor nélkül kaphatóak és az anyatejes, tápszeres táplálás első kiegészítőiként is szolgálhatnak.

 

Miért válaszd az Univer Bébiételt, Bébiitalt?

  • A hozzátáplálás kezdeti szakaszától megalapozhatod gyermeked helyes táplálkozását.
  • Szigorúan ellenőrzött alapanyagokból készülnek termékeink.
  • Az idősebb bébik növekvő táplálékigényéhez alkalmazkodva a 10 hónapos és 1-3 éves korcsoport számára nagyobb egységtömegű (220 g) termékeket kínálunk.
  • Amellett, hogy teljes értékű tápláléknak számítanak, hihetetlenül praktikusak.
  • Előállításának köszönhetően képes elállni hűtés nélkül, így nyugodtan magaddal viheted akár hosszabb utakra is.
  • Tökéletes megoldást nyújtanak az olyan helyzetekben is, amikor bizonyos gyümölcsöknek, zöldségeknek nincs idényük, de a hozzátáplálás során mindenképp szeretné az anyuka megismertetni a babával az ízüket.

Kérjük konzultálj védőnőddel, gyermekorvosoddal a baba táplálásáról, hozzátáplálásáról!

1 A jelenleg hatályos egészséges csecsemő táplálásáról szóló irányelv teljes dokumentuma megtalálható az alábbi linken: http://www.hbcs.hu/uploads/jogszabaly/2981/fajlok/EMMI_szakmai_iranyelve_%20csecsemo.pdf